TravelFest 2019

 

Η 2η διοργάνωση του TravelFest πραγματοποιήθηκε στο διήμερο 6 & 7 Απριλίου του 2019, καταφέρνοντας να μαζέψει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς περισσότερα από 1.500 άτομα!

Απέδειξε για 2η φορά το πόσο οι άνθρωποι που αγαπούν τα ταξίδια απολαμβάνουν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εμπνέονται από ταξιδιώτες που έχουν βιώσει ιδιαίτερες εμπειρίες.

Με 12 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις / ταινίες, άλλα και συζητήσεις εντός και εκτός αμφιθεάτρου, κατάφερε για μια φορά ακόμα να χαρίσει χαμόγελα, συγκίνηση και όμορφα συναισθήματα στους συμμετέχοντες.


VIDEO REVIEW από το Tripment


ΟΜΙΛΗΤΕΣ 2019

Αντώνης Συκάρης Δημήτρης Κατσούλας Περικλής Μεράκος Μπάμπης Γκιριτζιώτης Στέλιος Χουλάκης Ισαβέλλα Μπερτράν


Βαγγέλης Βασιλειάδης Πολυτίμη Μπόζνου Γιάννης Ντρενογιάννης Ηλίας Χαψής Χρήστος Μπαρούς Μάνος Λιανόπουλος


Τι ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στη διοργάνωση τον Απρίλιο του 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

Day 1
2019-04-06
Day 2
2019-04-07

12:00-13:00
Αποστολή στο Κανγκτσενγιούνγκα

Η αποστολή των Αντώνη Συκάρη και Φώτη Θεοχάρη στην 3η υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Το Κανγκτσενγιούνγκα (8.586m) έχοντας ποσοστό επιτυχίας μόλις 26,75%, θεωρείται πιο δύσκολο βουνό ακόμα και από το Έβερεστ (Ταινία).

13:30-14:30
Η Τουρκία σε δύο τροχούς

Ο Δημήτρης Κατσούλας έχοντας διανύσει περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα στην Τουρκία, θα αναδείξει σημάδια των πολιτισμών που έμειναν ανεξίτηλα στον χρόνο. Από Αρχαίες Ελληνικές, Ρωμαϊκές αλλά και Χετιτικές πολιτείες, μέχρι και εγκαταλειμμένα Ελληνικά χωριά που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

15:30-16:30
Ιστορίες από την Ινδία

Ο φωτογράφος Περικλής Μεράκος ταξιδεύει στην πολιτιστική καρδιά της Ινδίας, το Ρατζαστάν και το ιερό Ούταρ Πραντές και μοιράζεται μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.

17:00-18:00
EOS Northern Lights Road Trip

Μια παρέα με επικεφαλής τον Canon Photographer Μπάμπη Γκιριτζιώτη και έναν ειδικά επιλεγμένο εξοπλισμό Canon, διασχίζει τη Φινλανδία με αφετηρία το Ελσίνκι και τελικό προορισμό τον Αρκτικό Κύκλο όπου επιδίδεται στο κυνήγι του Βόρειου Σέλαος. Μια περιπέτεια με «αγνώστους» μέχρι πρότινος μεταξύ τους ανθρώπους ξεκινά. Μπορεί μόλις να γνωρίστηκαν, όμως τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια και τη φωτογραφία. Ένα εντυπωσιακό και απρόβλεπτο οδοιπορικό με φόντο τη χιονισμένη Φινλανδία. Μια φωτογραφική αναζήτηση μιας από τα πιο εντυπωσιακές φωτεινές καταιγίδες της φύσης, το πιο όμορφο σόου χρωμάτων στον κόσμο!

Με τη χορηγία της: canon

18:30-19:30
Τρώγοντας την Ασία

Οι Where On Earth (Στέλιος Χουλάκης και η Δανάη Κουκουλομμάτη) μας μαθαίνουν τις διατροφικές συνήθειες της νοτιοανατολικής Ασίας και το πως το φαγητό διαμορφώνει την κουλτούρα εκεί.

20:00-21:00
Το κάλεσμα της ερήμου

Ταξιδεύοντας σε μέρη που η φύση σιωπά, νιώθεις την ενέργεια των αστεριών και μπορείς επιτέλους να ακούσεις και να συνταντήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό – Ισαβέλλα Μπερτράν.

12:00-13:00
Αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο

Ένα πενθήμερο επιβίωσης σε πολικές θερμοκρασίες, στο οποίο ο Βαγγέλης Βασιλειάδης διέσχισε τον αρκτικό κύκλο παρέα με 6 χάσκι (Ταινία).

13:30-14:30
Ισλανδία σε δύο τροχούς

Παγετώνες, πανύψηλα ηφαίστεια, φυσικές ιαματικές πηγές. Η φύση στην πιο πρωτόγονη μορφή της, ατίθαση, ακατέργαστη και ανέγγιχτη. Ένα γυναικείο σόλο ταξίδι σε 2 τροχούς της Πολυτίμης Μπόζνου, σε μια ιστορική, πολύχρωμη και άγρια χώρα λίγο κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο.

15:30-16:30
Ταξιδεύοντας στο χρόνο

Ο “επαγγελματίας” ταξιδιώτης Γιάννης Ντρενογιάννης μας εξηγεί πως έχει αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύουμε τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ παράλληλα μας μαθαίνει τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας.

17:00-18:00
Get your eclipse on Route 66

Ο Canon Photographer Λουκάς Χαψής, με αφορμή την έκλειψη ηλίου στη Βόρεια Αμερική, με σύμμαχο την Canon φωτογραφική μηχανή του, διασχίζει όλη τη Mother Road από το Los Angeles μέχρι το Chicago πάνω σε μια εμβληματική μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 42 ημερών με στόχο την αποτύπωση ενός μοναδικού φαινομένου. Ο Λουκάς φωτογραφίζει το δρόμο που έγινε το σύμβολο της ελευθερίας ενός αυτοκινούμενου κόσμου, περνώντας από ερημικούς χωματόδρομους, σκουριασμένες αντλίες, μοτέλ με τις vintage νέον φωτεινές επιγραφές τους, σαν ένας μοναχικός προσκυνητής-φωτοταξιδιώτης πέρα από το χώρο και το χρόνο!

Με τη χορηγία της: canon

18:30-19:30
Ζαμβέζης: Rafting στο δυνατότερο ποτάμι του κόσμου!

Ταξίδι στη Ζάμπια για rafting στο δυνατότερο ποτάμι του κόσμου! Παρατήρηση άγριων ζώων, φωτογράφηση των Victoria Falls και ξενάγηση σε χωριά. Η αυθεντική Αφρικανική εμπειρία του Χρήστου Μπαρούς! (Ταινία)

20:00-21:00
Κίεβο – Τσέρνομπιλ

Ο Μάνος Λιανόπουλος και ο Φάνης Λαμπρόπουλος μας ξεναγούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και το Τσέρνομπιλ, την πόλη που το 1986 στιγμάτισε την ανθρωπότητα (Ταινία).

Select date to see events.