THE FIRST TRAVEL FESTIVAL IN GREECE

LOCATION

Πολιτιστικό κέντρο Δαΐς, Μαρούσι

DATE & TIME

11.00 – 20.00, 21 – 22 Απριλίου 2018

SPEAKERS

14 Travellers

SEATS

828 People

THE TRAVEL FESTIVAL

travelfest facebook page   travelfest instagram   travelfest youtube channel

Ένας κόμβος δικτύωσης και ενημέρωσης για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια, τη φύση, τη δράση και την περιπέτεια. Μια διήμερη «ταξιδιωτική εμπειρία» εντός της πόλης που μας φέρνει σε επαφή με ταξιδευτές και επιχειρήσεις!

Η ΙΔΕΑ
Η δημιουργία ενός κόμβου δικτύωσης και επικοινωνίας για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια, τη φύση, τη δράση και την περιπέτεια.
read more
Ο ΧΩΡΟΣ
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, 21 και 22 Απριλίου του 2018.
read more
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΩ
Έμπευση, επικοινωνία, ενημέρωση και δράσεις, στο πρώτο ταξιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα!
read more
Οι μέχρι τώρα ταξιδιώτες που πλαισιώνουν το event

OUR SPEAKERS

Αντώνης Συκάρης - Μάικ Ευμορφίδης

Α. Συκάρης – Μ. Ευμορφίδης

Κατάκτηση του Έβερεστ

Ηλίας Βροχίδης

Ηλίας Βροχίδης

Αφρική με μοτοσικλέτα

Μαρία Κόφου

Μαρία Κόφου

Υπερσιβηρικός

Αλέξανδρος Ζήλος

Αλέξανδρος Ζήλος

Ασία με ποδήλατο

Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης

Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης

Προετοιμασία ενός μεγάλου ταξιδιού

Αλέξανδρος Τσούτης

Αλέξανδρος Τσούτης

Ταξιδιωτικός Φωτογράφος

Γιώργος Τσάφος

Γιώργος Τσάφος

Σεμινάριο ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Γιώργος Κούκος

Γιώργος Κούκος

Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο

Καμίλ Γκουνγκόρ

Καμίλ Γκουνγκόρ

Γυρνώντας τον κόσμο με ένα αναπηρικό αμαξίδιο

Κωστής Φαρμάκης

Κωστής Φαρμάκης

Ταξιδεύοντας με παιδιά

Αλέξης Βανδώρος

Αλέξιος Βανδώρος

Προορισμός η αρχιτεκτονική

Κώστας Κατσίγιαννης

Κώστας Κατσίγιαννης

Περιήγηση στις Άλπεις

Χρήστος Λαμπρής

Χρήστος Λάμπρης

Αποστολή στα παγωμένα εδάφη της Ανταρκτικής

yabatravellers

Yabatravellers

Road trip στο Μεξικό

Ωράριο έναρξης των παρουσιάσεων ανά ημέρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Day 1
2018-04-21
Day 2
2018-04-22
11:30 - 12:15
Προορισμός η αρχιτεκτονική

Ο Αλέξιος Βανδώρος θα μας μυήσει στον «Αρχιτεκτονικό Τουρισμό», βοηθώντας μας να οργανώσουμε το ταξίδι μας έτσι ώστε να ανακαλύψουμε κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τα οποία διαρκώς ανανεώνονται και δεν υπάρχουν στους τυπικούς οδηγούς πόλεων.

12:45 - 13:30
Σεμινάριο ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Ο Γιώργος Τσάφος μέσα από τη δουλειά του θα μας εισαγάγει στο μαγικό κόσμο της ταξιδιωτικής φωτογραφίας, δίνοντας πρακτικές συμβουλές σύνθεσης κάδρου, επίλυσης τεχνικών περιορισμών, καθώς και στην επιλογή του εξοπλισμού.

14:00 - 14:45
Εξερευνώντας τη νοτιοανατολική Ασία με ποδήλατο

Το ποδήλατο αποτελεί έναν ωραίο και οικονομικό τρόπο για να γνωρίσεις μια χώρα, καθώς σε φέρνει πιο κοντά στους ντόπιους και την κουλτούρα τους. Ο Αλέξανδρος Ζήλος θα μας πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι στην νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη, Μιανμάρ, Λάος, Βιετνάμ), στο οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

15:15 - 16:00
Κατάκτηση του Έβερεστ

Ο Αντώνης Συκάρης και ο Μάικ Ευμορφίδης θα μας ανεβάσουν στην κορυφή του κόσμου, σε ένα ταξίδι το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία δύο χρόνων και διήρκησε δύο μήνες.

16:30 - 17:15
Προετοιμασία ενός μεγάλου ταξιδιού

Ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης θα μας δείξει το δρόμο για το πως μπορούμε μόνοι μας να αναζητήσουμε πληροφορίες και να αποφύγουμε «παγίδες», ώστε να οργανώσουμε με επιτυχία ένα μεγάλο ταξίδι.

17:45 - 18:30
Περιήγηση στις Άλπεις

Ο Κώστας Κατσίγιαννης με μέσο την μοτοσικλέτα του και τα ίδια του τα πόδια (ορειβασία) θα μας ταξιδέψει στον παραμυθένιο κόσμο των Άλπεων. Ο φωτογραφικός του φακός καταγράφει την “προίκα” της μεγαλύτερης οροσειράς της Ευρώπης, η οποία αποτελείται από λίμνες, ποτάμια, κατάφυτες κοιλάδες, ορεινά χωριά, απόκρημνες κορυφές, χιόνια και παγετώνες.

19:00 - 19:45
Αποστολή στα παγωμένα εδάφη της Ανταρκτικής

Ο Χρήστος Λάμπρης από την Trekking Hellas θα μας μεταφέρει την εμπειρία που είχε με την πρώτη ελληνική αποστολή στα παγωμένα εδάφη της Ανταρκτικής.

11:30 - 12:15
Ταξιδεύοντας με παιδιά

Ο Κωστής Φαρμάκης ταξιδεύει με την οικογένεια του από όταν τα παιδιά του ήταν μόλις 3 μηνών! Μοιραζόμενος τις εμπειρίες του θα αφυπνίσει όλα τα ζευγάρια που παραιτούνται από τα ταξίδια όταν κάνουν το πρώτο παιδί, δείχνοντας τους το πόσο εύκολο είναι!

12:45 - 13:30
Road trip στο Μεξικό

Ο Γιώργος και η Βασιλική, ή αλλιώς Yabatravellers, μας παίρνουν μαζί τους σε ένα οδοιπορικό στην χερσόνησο του Yucatan στο Μεξικό. Με μπόλικη διάθεση για εξερεύνηση, θα ανακαλύψουνε στοιχεία του πολιτισμού των Μάγια, εξωτικές παραλίες, υπόγεια ποτάμια και ιδιαίτερες μεξικάνικες γεύσεις. Οι περιοχές που κινούνται είναι οι Tulum, Cancun, Playa del Carmen, Valladolid, Bacalar, Merida και Las Coloradas.

14:00 - 14:45
Εξερεύνηση της Αφρικής με μοτοσικλέτα

Ο Ηλίας Βροχίδης μέσα από ένα τριετές ταξίδι σε 39 χώρες με τη μοτοσικλέτα του, θα καταρρίψει όλα τα στερεότυπα που μας έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια για την Αφρική.

15:15 - 16:00
Ταξίδι στην Παπούα Νέα Γουινέα

Ο Αλέξανδρος Τσούτης περιπλανιέται στον πλανήτη με όχημα… μια φωτογραφική μηχανή. Οι εικόνες του, που έχουν φτάσει μέχρι το National Geographic, σίγουρα θα “ταξιδέψουν” κι εσάς. Μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε μαζί του τη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα (και τους Νήσους Σολομώντα).

16:30 - 17:15
Γυρνώντας τον κόσμο με ένα αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Καμίλ Γκουνγκόρ, travel blogger με αναπηρία, θα μοιραστεί μαζί μας ενδιαφέρουσες εμπειρίες και αναμνήσεις από τα ταξίδια του, εστιάζοντας στις ευκολίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στους διάφορους προορισμούς που επισκέπτεται.

17:45 - 18:30
Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο

Ο Γιώργος Κούκος θα μας μυήσει στην μοναδική εμπειρεία του περιοδεύοντα τουρισμού! Ταξιδεύοντας με ένα αυτοκινούμενο, η απόλαυση ξεκινάει με το που θα πάρει μπρος η μηχανή και πλέον η κάθε στιγμή θα αποτελεί και ανάμνηση. Διανυκτέρευση στα καλύτερα σημεία του χάρτη και απόλυτη αίσθηση αυτονομίας και ανεξαρτησίας. Θα μας δείξει πως οργανώνεται, προετοιμάζεται και πραγματοποιείται με ασφάλεια το ταξίδι με ένα μέσο άγνωστο στους περισσότερους ταξιδιώτες. Είτε αυτό γίνεται με ιδιόκτητο, είτε με ενοικιαζόμενο όχημα.

19:00 - 19:45
Ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό

Η Μαρία Κόφου θα μας πάρει μαζί της σε ένα ταξίδι με τρένο, στο οποίο θα διασχίσει το 1/3 του πλανήτη, διανύοντας περισσότερα από 8.000Km μέσα σε 6 ολόκληρες ημέρες Ευρώπη και Ασία!

Select date to see events.

CONTACT US

  • Οδός Μεσογείων 151 Παράδεισος Αμαρουσίου
  • +30 6944 704137
  • contact@travelfest.gr